Jubilarna izvedba predstave 'Ajmo na fuka'

np mostar, književni most, ajmo na fuka, ajmo na fuka, np mostar, ajmo na fuka, Mala scena HNK Mostar, HNK Mostar, np mostar, ajmo na fuka, ajmo na fuka, np mostar, ajmo na fuka

Premijerno je izvedena točno prije četiri godine i redovito puni dvorane ove dvije teatarske kuće. Osvojila je i četiri kazališne nagrade što najbolje ilustrira njezinu kvalitetu.

U ovom kazališnom komadu igraju Robert Pehar i Saša Oručević. Oni su dvojica vojnika, jedan pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, a drugi Armije Republike BiH, a u predstavi se raspliće njihova ratna sudbina na dva načina. Uz naglašeni lokalni kolorit pratimo ih u rovu, ali ih vidimo i nakon njihove pogibije.

„Mi nudimo priču o tome što će to biti njihove kazne na nebu ili njihov današnji život u Mostaru. I to je jedan od slojeva, nije jedini, ali nije ni najmanje važan. To je priča o prijateljstvu uspostavljenom u ratu koje je trajalo jednu sekundu jer oni se na kraju upoznaju i to im je kraj", kazao je Komadina nakon prve izvedbe ove predstave.