FOTO  Ivan Vrljić predstavio zbirku poezije Putnik u vremenu

Ivan Vrljić, knjiga

 Organizator gostovanja bilo je multimedijalno udruženje umjetnika Planet poezija iz Sarajeva. Pod budnom palicom voditelja i moderatora promocije sarajevskog pisca Dine Porovića Vrljićevo stihovlje je odzvanjalo ispunjenim prostorom i izmamilo blage osmijehe svih nazočnih slušatelja.

Na početku s toplim riječima pozdrava obratila se novinarka Vesna Hlavaček kazavši uostalom da Vrljićevo pjesništvo graniči sa klasičnom umjetnošću , uporabom stilskih figura i dominacijom sonetne forme Vrljić kao pjesnik iznova začuđuje i zaintrigira sve ljubitelje primata poezije nad prozom. Iščitavši recenzije na knjigu uočila je razdvojenost ciklusa zbirke gdje dominiraju dvije tematike, ljubav poput kozmičke sile i filozofija kao glavna pjesnikova preokupacija. Metodom pitanja odakle pjesniku inspiracija, kako je nastala zbirka te koje su sve osobe sudjelovale u koričenju ove knjige zainteresirala je sve nazočne slušatelje.

Sam pjesnik je čitao neke sonete iz ciklusa Poetika suza, naglasivši da je pjesma Noćni sonet prevedena na slovenski jezik zahvaljujući mariborskom književniku Zdravku Kokanoviću. Svojom glazbenom izvedbom večer je upotpunio profesor Enes Ibričević na gitari virtuoznim melodijama. Za kraj pjesnik Ivan Vrljić zahvalio se svim nazočnim gledateljima, organizatoru te svim ljubiteljima pisane riječi obećavši još više gostovanja u gradu na Miljacki. Autor knjige je sretan što je proslavio svoj 28. rođendan upravo promocijom u Sarajevu, gradu gdje je dosta puta djelovao i gdje se afirmirao kao pjesnik. Nagovijestio je ujedno izlazak nove knjige koja će sadržavati kolumne i aforizme zajedno. Sljedeće njegovo predstavljanje ''Putnika u vremenu'' očekujemo u Ljubuškom.