ISKORAK U KREATIVNOSTI: Tečaj crtanja, slikanja i decoupage tehnika

tečaj, crtanje

Pozivamo sve one koji su zainteresirani i žele naučiti crtati i slikati ili razvijati svoj likovni talent, da se priključe novoj grupi, koja početkom studenog počinje sa radom u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosači.

Naučite crtati i slikati uz stručno vodstvo magistra slikarstva i likovne umjetnosti Denisa Vučića, a tu je i decoupage tehnike koju vodi Doris Kožulj, studentica grafičkog dizajna. Asistentica na tečaju je Nevena Vučić.

Ovaj tečaj obuhvaća učenje crtanja i slikanja na klasičan akademski način. Kod upisa nije bitan stupanj predznanja, jer imamo početni i napredni program. Naši polaznici su ljudi svih dobi, zanimanja i različitih interesa.

Sav likovni materijal i pribor za rad su osigurani, a nastali radovi izlažu se na završnoj izložbi.

Tečaj crtanja i slikanja

Tečaj započinje svladavanjem osnovne crtačke vještine nakon čega se polaznik postepeno uvodi u slikarstvo. Daljnjim bavljenjem, vodimo polaznika u postupno osamostaljivanje i formiranje vlastitog slikarskog svijeta.

Radi se u malim grupama u ležernoj atmosferi s puno poticajne energije.

Na početnom tečaju crtaju se mrtve prirode po promatranju, pri čemu se uče pojmovi vezani uz kompoziciju, proporcije, perspektivu. Kad se ovlada osnovnim crtačkim rječnikom, prelazi se na portrete, figure, pejzaže, crtanjem olovkom, ugljenom, bojicama, pa do slikanja akvarelom, temperama i kolaž tehnikom.

Desoupage tehnika

Kroz radionice decoupagea polaznici će naučit sve o ovoj izuzetno popularnoj tehnici.

Stečeno znanje mogu primijeniti na namještaju u svom domu te na taj način spasiti neki odbačeni predmet i dati mu sasvim novi – elegantan i šarmantan izgled.

Likovni tečaj je pogodan za osobe svih uzrasta, i zanimanja, kojima je cilj razviti svoju likovnu senzibilnost. Cijena za tečaj crtanja i slikanja, kao i decoupage tehnike, koji traju šest tjedana (dva puta tjedno u trajanju 90 minuta), iznosi 40 KM/mj.

Sve informacije možete dobiti na broj za prijave 063/234-434 i 063/241-360.