FOTO  Humanitarna izložba: Fotografije divljih konja iz Livna će vas ostaviti bez teksta

divlji konji, Izložba, Livno

Fotografi iz BiH, Hrvatske i Njemačke održali su izložbu fotografija pod nazivom "Divlji" ispred ljetnog bara "Čarobna Kućica" u Livnu.

Izložba je humanitarnog karaktera, a cilj je prikupiti novac za kupnju soli potrebnu divljim konjima.

„Konji naročito u zimskim mjesecima izlaze na magistralni pravac Livno-Šujica pa se često događaju prometne nesreće. Konji izlaze na cestu kako bi lizali sol i događa se da ih vozači ne vide. U tim situacijama nažalost pogibaju i ljudi i konji. Potaknuti tom činjenicom došli smo na ideju o izložbi fotografija, a prikupljenim sredstima bi kupili sol za konje kako više ne bi izlazili na cestu. U akciji su sudjelovali fotografi i fotografkinje iz BiH, Hrvatske i Njemačke pa se može reći da je projekt i međunarodnog karaktera. Fotografije prodajemo ispred ''Čarobne Kućice“, a što ne prodamo ovdje prodavat ćemo online“ poručio je Andrija Vrdoljak fotograf i organizator izložbe ''Divlji''.

„Živim u Zagrebu dugi niz godina, a fotografiranje divljih konja mi je ispušni ventil. Oni me inspiriraju, a i dobro mi dođe jer na taj način bježim od prepunog grada. Provođenje vremena s konjima me opušta. Na prvu su malo uplašeni ali ako ste strpljivi i uporni nakon nekog vremena vas ''prime'' u krdo“ dodao je fotograf Bernard Mihaljević.

„Fotografijom se bavim oko tri godine. Počela sam fotografirati pejzaže mobitelom pa sam kasnije kupila nešto fotografske opreme. Najviše me inspirira livanjski krajolik stoga to najčešće i fotografiram. Divlji konji su simbol Livna i čim su me pozvali i upitali želim li sudjelovati u ovoj akciji nisam razmišljala ni sekundu. Nastojim podržati svaku dobru i pozitivnu priču“ naglasila je fotografkinja Antea Miloloža.

Fotografi i fotografkinje koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji su: Andrija Vrdoljak, Antea Miloloža, Bernard Mihaljević, Carina Maiwald, Haris Čalkić, Vedran Vidak, Marin Mamuza i Mario Periša.

Izložba fotografija trajat će do nedjelje 4. 8. 2019. godine, a fotografije se mogu kupiti i online putem facebook stranice organizatora "Čarobna Kućica".

Martina Perković / Hercegovina.info