Gradimir Gojer predstavio svoju 17. zbirku poezije 'Svjetline Laništa'

Federacija BIH, Gradimir Gojer, BIH, Gradimir Gojer, Mostar, Sarajevo, BIH, Dobar loš zao emisija, Gradimir Gojer, Mario Vrankić, zbirka poezije, Gradimir Gojer

Zbirka poezije autora Gradimira Gojera "Svjetline Laništa" predstavljena je u ponedjeljak u hotelu Bristol u Mostaru.

Autor ove knjige ljubavne poezije Gradimir Gojer kazao je kako se radi o djelu koje je nastajalo kroz posljednje tri godine.

"U ovoj zbirci, mojoj 17. po redu, govorio sam poetskim jezikom o ljudima, djelima i događajima koja su na mene ostavljala najdublji dojam u navedenom periodu. S obzirom da se radi o intimističkoj i knjizi ljubavne poezije, mislim da će publika to prepoznati i prihvatiti te da će knjiga imati lijep život" - istaknuo je Gojer.

Što se tiče planova za budućnost, autor je rekao kako priprema knjigu političkih eseja.

"Knjiga će se zvati "Šapat Bosne i Hercegovine", a posvetio sam je piscu koji je baš večeras u Mostaru promovirao moju knjigu, velikom hrvatskom prozaistu Milanu Rakovcu" - kazao je Gojer.

Na mostarskoj promociji Gojerove knjige pored Rakovca govorila je i Svetlana Broz, direktorica nakladnika knjige "Gariwo".

Knjiga je prije Mostara već promovirana u Tuzli i Sarajevu, a po riječima autora, planirane su i promocije u Zagrebu i u Beogradu.