Carmen Vrljičak Verlichak na tribini u Zagrebu

 Carmen Verlichak
Hrvatsko-hispansko društvo i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pozivaju na predavanje u okviru tribine ‘Kultura susreta' na kojem će mr. sc. Carmen Vrljičak Verlichak govoriti o suvremenoj književnosti u Argentini, što se tamo čita danas, a posjetitelji će saznati što se dogodilo s novinarstvom.

Tribina će se održati u utorak, 20. prosinca 2016., u 18.00 sati u prostorijama Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, u Zagrebu.

Carmen Vrljičak Verlichak je dijete hrvatskih iseljenika, rođena u Madridu, a odgojena u Argentini. Nositeljica je nagrade Academic koju je dodijelio Instituto Museo General Belgrano iz Buenos Airesa i autorica niz uspješnih knjiga u Argentini. ‘Hrvati u Argentini' sastavni je dio predmeta sociologije na Narodnom sveučilištu u Buenos Airesu. Knjiga ‘El cardenal Stepinac' prva je knjiga o blaženom kardinalu Stepincu objavljena na španjolskome jeziku. Carmen Verlichak školovala se u Buenos Airesu, gdje je diplomirala književnost i jezikoslovlje te magistrirala na radu o Thomasu Mannu. Bila je sveučilišna profesorica latinskoga jezika, suvremene kulture i španjolske književnosti, a kao novinar surađuje s dnevnikom ‘La Nacion'.

croexpress.eu