FOTO  Ante Nadomir Tadić Šutra na svojoj Ovrlji proslavio 40. godina književnog stvaralaštva

Ovrlja, 40. obljetnica

Bogatim kulturno umjetničkim programom na izvoru rječice Ovrlja u Otoku bilježi se 40. obljetnica književnog stvaralaštva i promocija 11. Knjige ‘Stožina’ hrvatskog branitelja i pjesnika Ante Nadomira Tadića Šutre.

Kulturni program započeo je himnom u izvedbi Ratomira Kliškića, dugogodišnjeg prvaka opere HNK–Split. Goste i uzvanike pozdravili su fra Neven Pavlinušić, otočki načelnik Dušan Đula, šibensko-kniski dožupan Nikola Blažević, splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić, saborski zastupnik i triljski gradonačelnik Ivan Šipić, Zvonimr Šeparović, prvi ministar vanjskih poslova i pravosuđa u RH, Branka Šeparović, doajenica hrvatskoga novinarstva. O pjesnikovu stvaralaštvu govorio je dr.sc. don Josip Dukić.

Svečanosti u prigodi Šutrinog književnog jubileja nazočili su i saborski zastupnik Miro Bulj, načelnica Kijeva Lidija Slavić, predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz Domovinskog rata i brojni drugi, kao i slavljenikova mnogobrojna obitelj.
U okviru programa nastupili su Jakov Bilić, ravnatelj i glumac šibenskog kazališta, ženska klapa ‘Galluna’ iz Imotskoga, ženska klapa ‘Rusula’ iz Splita, Marko Dodig – Paško, David Ricov, Robert Jurišić, Joško Delić – Zurzi, URIG (Udruga reraša i gangaša) Otok, Kulturna udruga Zvuci s Kamena iz Imotske krajine, klapa ‘Hrvace’ i Tomislav Bralić.

Za svoj jubilej Ante Nadomir Tadić Šutra dobi brojne poklone od gostiju koji su došli na ovo veliko slavlje, a među tim poklonima bio je i poklon NK OSK-a, otočki dres sa Šutrinim brojem 40.

Sudjelovanje u Poetskoj fešti uzeli su i pjenikovi prijatelji, Pobratimi: Dinko Škevin, Nikola Šimić Tonin, Marin Fuzul, Frane Bilić i Ante Sikirić i zajedno zapjevali Antinu „Dalmacijo iz duše te ljubim“.

Šutra je svoje goste osim prigodnog programa pored rječice Ovrlje, počastio i bogatom gastronomskom ponudom. Program kojeg je vodio Branimir Romac završio je Šutrinom pjesmom u njegovoj interpretaciji ‘Ne daj se Cetino’.