Aforizmi, izreke i poslovice – Ivan Vrljić

Ivan Vrljić, knjiga, Ivan Vrljić, putnik u vremenu, Ljubuški, Ivan Vrljić
Aforizmi, izreke i poslovice - Ivan Vrljić

‘' I jedno i drugo je mana. Voljeti previše ili žudjeti premalo.''

''Najteži čovjekov izazov je borba sa samim sobom. Ishod te borbe je borba bez pobjednika.''

"Čovjek je jedino biće koje se stalno vraća na prošlost, konstantno gubi korak za sadašnjost i nadasve brzo prokocka buducnost.

''Spoznaja Boga stoji na dva čvrsta temelja, uporišta. Jedan temelj je bezuvjetna vjera, drugi temelj je neshvatljiva patnja.''

‘' Oprost je jedini pojam o kojem je napisano bezbroj romana a nije ispisana niti jedna ljudska priča.''

''Između luđaka i genijalca tanka je granica, dijeli ih samo - pamet.''

''Čovjek bez straha je brod bez kormilara. Uvijek je nasukan upravo nadomak kopna.''

''Lako se ruši jedino kula od karata i žena bez osobnosti.''

''Skromnost je cijena koju plaćaju najskuplji dužnici.''

'' Poštenje je danas jedina osobina koja ima najveću moguću plaću a da se ne može živjeti od nje. ''

''Život ti pruža onoliko prilika koliko ti sam možeš da ih propustiš.''

''Stvar je principa i čovjekove tvrdoglavosti. Princip na kraju umire zajedno sa tvrdoglavosti.''

Bilješke o autoru

Ivan Vrljić rođen je 21. travnja 1989. u Mostaru. Osnovnu školu završava u Cimu, a srednju školu gimnaziju u Mostaru. Diplomira na Filozofskom fakultetu, smjer povijest umjetnosti i filozofija. Poezijom se počeo zarana baviti, već od jedanaeste godine života zaozbiljno. Radovi su mu objavljeni u renomiranim književnim časopisima poput Osvita , Motrišta, Života te zbornicima radova radova KNS-a. Piše pretežito ljubavnu poeziju i ovladava zahtjevnim pjesničkim formama poput soneta. Također piše i aforizme. Sudjelovao je na mnogobrojnim književnim manifestacijama diljem regije '' 4. , 5. i 6 . Novosarajevski književni susreti'' u Sarajevu , ''Šantićevi večeri poezije'' u Mostaru, Poetsko ćoše - Stihovnica u Banja Luci, Grah za Iliju Ladina u Vitezu, Neretvanske vedrine u Počitelju, Humski dani poezije u Mostaru, Sarajevska jutra poezije uprisutnjena u Sarajevu i Tuzli, Obilježavanje Svjetskog dana poezije na mostu Festina lente u Sarajevu u organizaciji Planet poezije''. Izdao je prvijenac zbirku poezije '' Putnik u vremenu'' u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Pjesme su mu prevedene na engleski i slovenski jezik. Piše kolumne na mnogobrojnim mostarskim portalima. Piše likovne i književne recenzije , eseje i osvrte s područja umjetnosti. Radi i djeluje kao profesor u gimnaziji fra Grge Martića u Mostaru i ostalim školama.