Kuhinjski predmeti koje morate baciti što prije

predmeti, kuhinja, izbaciti, kuhinja, kuhinjski alati, vijek trajanja, zamjena, čišćenje, kuhinja, hrana, otrovi u kuhinji
Plastične posude za hranu koje su promijenile boju

Ako primijetite da su plastične posudice promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje ne odlaze pranjem, to znači da su dale svoj maksimum i da je vrijeme da ih bacite. Špagete koje nosite u plastičnom posuđu sigurno će kad tad ostaviti trajne mrlje na njemu.

Okrznuto ili napuklo posuđe

Ovakvo posuđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrznuti dio možete posjeći dok perete sudove ili se napukla ručka šolje može potpuno otkinuti dok koristite šolju. Zato, bacite takvo posuđe i koristite ono neoštećeno.

Komadiće aluminijumske folije

Čuvate male komadiće aluminijumske folije misleći da će vam koristiti za nešto? Vjerujte, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo što, zato ih slobodno bacite.

Zahrđale tepsije za mafine

U tepsijama u kojima se stvorila hrđa vaši mafini se neće lijepo ispeći, već će poprimiti ustajali i ukus izgorjelog.

Stare čepove od plute

Sačuvajte čep koji ima posebno značenje za vas. U suprotnom, mislite li da ćete zaista sve te silne čepove od pluta ponovno koristiti? Zaista vam samo nepotrebno zatrpavaju fioke.

Pocrnjele kutljače, oklagije i drugo drveno posuđe

Izgorjelo ili se nahvatala buđ? O čemu god se radilo, ne škodi uložiti u čisti drveni kuhinjski pribor.

Sve čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, police i fioke i izbacite ove nepoželjne stvari.