Koristite brijače? Ovih 5 pravila morate da znate!

brijač
Ukoliko koristite brijače za brijanje, najbolje je da vam brada bude suha i kruta. Međutim, kako biste bili sigurni da su vam koža i dlačice čiste i nemaju sebuma, koristite preparat prije brijanja, baziran na alkoholu. Neka sadrži više vitamina E, kako bi sačuvao vašu kožu i iritaciju sveo na minumum.

2. POGODITE KUT

Brijač držite pod pravim kutom u odnosu na vaše lice, a slobodnom rukom zatežite kožu kako bi vaše dlačice stajale uspravno. Ovo će maksimalno omogućiti kontakt sa kožom, smanjiti vrijeme trajanja brijanja i smanjiti iritaciju.

Brijač sa rotirajućim diskovima bi trebalo da koristite kružnim pokretima, dok brijače sa četvrtastom glavom za brijanje treba da se koriste u potezima naprijed i nazad.

3. SAMO COOL

Usprkos činjenici da su motorizovane, većina električnih brijača rizikuju strah od pregrijavanja, što je loše za osjetljivu kožu kod koje može da dođe do iritacije.

Uvijek prvo obrijte osjetljive regije, poput vrata dok brijač nije još uvek previše ugrijana. Pritišćite lagano i nemojte preko istog mjesta da prelazite više puta.

4. PRAVILNO ODRŽAVAJTE SVOJU BRIJAČ

Brijači su poput automobila: bolje rade kada se pravilno održavaju. Pravilno održavanje i čišćenje vaše brijač će produžiti rok njenog trajanja. Koristite četkicu kako biste uklonili višak voska ili ulja i očistite uložak na brijaču, ali nježnim pokretima kako ne biste oštetili sam brijač. Nikada nemojte da udarate ivicom brijača o lavabo kako biste uklonili dlačice, jer ćete je upropastiti, piše Menshealth.

Ukoliko imate brijač sa folijama, mijenjajte folije na svakih godinu ili dvije, u zavisnosti od čvrstine vaše brade. Većina muškaraca to zanemaruje, ali rizikujete da završite sa snažnijom bradom i da iziritirate kožu.

5. BUDITE STRPLJIVI

Strpljenje je ključno kada je u pitanju bilo koja tehnika brijanja, a pogotovo ukoliko ste neiskusni sa brijačem za brijanje. Ukoliko ste cijelog života koristili brijač i sad ste prešli na električni brijač, vašoj koži je potrebno nekoliko tjedana da se navikne na novu tehniku brijanja. Budite istrajni, čak iako osjetite blagu iritaciju kože.