FOTO/VIDEO  Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj: 'O Gospe sinjska'

Sinj, zavjet Gospi sinjskoj, sveti juraj
Ususret proslavi 300. obljetnice pobjede branitelja Sinja u bitci sa Turcima pod zagovorom Gospe Sinjske, klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" snimila je spot za pjesmu „O Gospe sinjska", koja je ujedno i njezina himna !Pjesma je izraz njihove zahvalnosti Majci Božjoj- Gospi sinjskoj u čiji su se zagovor stoljećima utjecali naši pradjedovi boreći se očuvati našu opstojnost na hrvatskoj zemlji, kako u obrani pred Turcima tako i u nedavnom domovinskom ratu.

S pouzdanjem u Gospin zagovor alkari su obranili Sinj i Cetinsku krajinu prije 300 godina, jednako kako su to učinili hrvatski branitelji u nedavnom Domovinskom ratu, uzdajući se u zaštitu te iste Nebeske zaštitnice, Majke Božje.

Snimke iz zraka potpisuje Duje Marin, a režiju i snimanje Patrik Grgurić dokazani autor spotova poznatih uspješnica mornaričke klape kao što su: Ružo crvena, Oči u Oči, Zapivaj klapo moja...itd.

Ovaj spot i pjesma izraz su osobne vjere i zavjeta Gospi sinjskoj članova klape HRM „Sveti Juraj", a od srca zahvaljuju svima koji su pomogli u njegovoj realizaciji, na poseban način franjevcima u Sinju na čelu s gvardijanom i upraviteljem Svetišta Gospe Sinjske fra Petrom Klapežom te župnim vikarom fra Antoniom Mravkom kao i alkaru Neni Mariću i Viteškom alkarskom društvu u Sinju.