Kladimo se da ste cijelo vrijeme krivo jeli hamburger!

restorani, hrana za jelo, namirnice, kombinacije, hrana za jelo, hamburger, pizza, Calzone pizza

Dodaci koji idu uz meso obično ispadaju na sve strane, umak nam se slijeva niz zapešće, a prsti su slijepljeni od topljenog sira.

Sudeći prema onome što tvrde stručnjaci za hamburgere (da, takvi postoje!) sve ovo vrijeme pogrešno smo proždirali svoje omiljeno jelo. Napokon možete mirno spavati jer donosimo vam upute za pravilno jedenje hamburgera, koje je na web portalu Burger Lad, sa svijetom podijelio Simon Bukes, osnivač spomenutog portala.

Iznenadit će vas u kakvom ste neznanju živjeli dosad!

- Način na koji se hamburgeri poslužuju u restoranima isključivo je estetske prirode - tvrdi Dukes, a prenosi Daily Mail.

- Kruna (vrh peciva) deblja je od podnožja zbog čega biste, za bolji doživljaj jela, trebali hamburger okrenuti naopako prije nego ga počnete jesti. Kruna će tada zadržati težinu kompletnog sadržaja i vjerojatnost da će vam se hamburger raspasti u rukama puno je manja.

Pravi poznavatelji hamburgera uvijek bi ih trebali jesti naopako. Po ovom pitanju izjasnili su se i brojni tzv. "foodieji" od kojih jedni tvrde da bi najbolje bilo hamburger izrezati na komade čim vam dođe na stol, a drugi se priklanjaju teoriji o naopakom jedenju.

- Kad zagrizete hamburger vaš jezik dotiče ga s donje strane što znači da ćete bolje osjetiti okus svih dodataka u hamburgeru budete li ga jeli preokrenutog "naglavce" - tvrdi jedan od sudionika rasprave i dodaje:

- Jedete li na ovaj način jezik će doći u dodir s dodacima sekundu prije nego s tijestom što je idealan redosljed. Budući da pecivo za hamburger ima deblji vrh nego dno svi oni fini sokovi upiti će se u vrh okrenete li ga naopačke.

A to, vjerujte, ima puno bolji okus od tankog, gnjecavog dna koje se raspada u rukama od silne vlažnosti. Loše navike treba mijenjati! Kad ste savladali vještinu pravilnog konzumiranja hamburgera vrijeme je da naučite kako se zapravo jede tradicionalna pizza alla Napoli.

I tu stručnjaci imaju što za reći. Vlasnik australske pizzerije, Stefano Cirene, koji je na prestižnom talijanskom natjecanju za najbolju pizzu na svijetu osvojio nagradu otkrio je u čemu leži tajna pravilnog konzumiranja ove talijanske poslastice.

- Želi te li izbjeći da vam nadjev s pizze sklizne u tanjur trebali biste je dvaput preklopiti, poput lisnice - tvrdi Cirene i dodaje:

- Lijevi i desni rub pizze trebaju se preklapati, a tijesto za pizzu mora biti mekano, a ne hrskavo. To je prava pizza alla Napoli. Cirene kaže da na ovaj način pizzu jedu stanovnici Napulja. Za njih je to obrok "za van", slično kao sendvič.

Presavinete li pizzu na ovaj način umjesto da je narežete na popularne trokute nadjev će ostati na svom mjestu, a izbjeći ćete i curenje umaka.

Dakle, odložite svoj rezač za pizzu, nož i vilicu - sve što trebate učiniti jest presavinuti pizzu na pola jednom, a zatim drugi put. Dobit ćete savršenu pizzu alla Napoli "za van".