FOTO  Kisići sa Lino višebojcima u Brčkom proslavili rođenje male Eleonore

Lino, Brčko, podravka
..., podržani raznobojnim konfetama bijelih, žutih, plavih, zelenih i crvenih navijačkih timova. Njihove tople pozdravne riječi označile su početak veselja i zabave na tribinama i na terenu gimnazijske dvorane u Brčkom.

Više stotina transparenata, maski i drugih navijačkih rekvizita pripremali su sudionici u danima pred višebojac a sjajnim nastupom u revijalnom dijelu programa predstavili su se članovi ritmičke grupe Iskrice kao i Neđica Mijajilović koja je svojom izvedbom pjesme „Korake ti znam" očarala publiku i goste i izborila direktan odlazak na finale Lino višebojca u Koprivnicu.

Najbolji literarni rad napisala je Tanja Rašić, najbolju masku imala je Anja Bekić, a najbolji navijači su učenici petih razreda. Ukupni sportski pobjednici Lino višebojca su dječak Ljubiša Cvijanović sa 150 bodova i djevojčica Anja Todorović sa 130 bodova.

„Prva osnovna škola je moja škola, Brčko je moj grad i ovo su najbolja djeca na svijetu. Oduševljen sam ovim projektom koji je komplementaran sa onim što mi, u Olimpijskom komitetu BiH radimo - promoviramo zajedničke ideje, zajedničke projekte, sportske vrijednosti. Ovaj događaj je stvarno odlična sportska priča koja je nezaboravno iskustvo za djecu i ja vam se od srca zahvaljujem na pozivu da Žarko i ja danas budemo dio ovog događaja", rekao je Siniša Kisić, bivši odbojkaški reprezentativac i dopredsjednik Olimpijskog saveza BiH.

Djeca iz cijele škole, zajedno s roditeljima i nastavnicima škole, uživala su u Lino višebojcu, a sportske odbojkaške zvijezde, nekadašnji učenici ove osnovne škole, Siniša i Žarko Kisić, doživjeli su neubičajenu i nezaboravnu proslavu rođenja male Eleonore, prve Žarkove kćeri. Preko 1200 osnovaca slavilo je sport, kreativnost i prinovu s Kisićima.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta te Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.

Prva osnovna škola Brčko druga je škola domaćin druge bh. sezone Lino višebojca u koje je uključeno 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Tomislavgrada i Brčkog, Lino višebojac seli se u Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.