Kako preživjeti vjenčanje? Naoružajte se čokoladom i bočicama vode

I dok si dobro situirani vjerjatno mogu priuštiti organizatora vjenčanja, oni drugi mogli bi se poslužiti jeftinijom varijantom, vodičem "kako preživjeti vjenčanje", koje je izdao Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), inače zadužen za promociju i zaštitu javnog zdravlja, prenosi večernji.hr

Parovima se na šaljiv način pokušava olakšati "preživljavanje", podsjećajući ih da je planiranje svadbe vrlo slično planiranju katastrofe. Popisana je i obvezna "oprema" bez koju bi mlada uvijek trebala imati uza sebe na vjenčanju. To su toaletna torbica sa šminkom kako bi ju uvijek mogla popraviti, te ziherice u slučaju da haljini popusti neki šav. Nevjestama ali i mladoženjama se preporučuje da u džepu uvijek imaju tabletu za smirenje, no i da pripaze na "predoziranje".

CDC je mislio i na kumove i ostale uzvanike. Oni bi sa sobom uvijek trebali držati bočicu s običnom vodom, te pokoju čokoladicu, kako bi mogli smiriti mladence ako zavlada panika ili nastane neka nepredviđena situacija tijekom same ceremonije. Između ostalog, gostima se savjetuje da pri ulasku u dvoranu zapamte izlaze u nuždi kako bi lakše izašli u slučaju opasnosti.