Kako najlakše očistiti snijeg oko kuće i s automobila

nevesinje
Da biste se što prije riješili te muke, postoji nekoliko malih trikova
Budući da ćete vjerojatno morati počistiti barem prilaz do svoje kuće, postoji lakši način dizanja snijega lopatom, a da se ne osjećate kao da trenirate u teretani.

Kako objašnjavaju zdravstveni stručnjaci za Huffington Post, za početak se spustite niže tlu kada lopatu gurate pod snijeg. Tako ćete ga lakše izbaciti na stranu kada lopatu podignete. U tom idućem potezu kičmu držite ravno kako biste je zaštitili od ozljeda, a težinu prebacite na noge iznad koljena jer ta skupina mišića ima jaku snagu i može podići težinu dvostruko veću od vaše. Na taj način postižete sistem poluge.

Najjednostavniji način da spriječite klizanje i opasne ozljede poput slomljenih kostiju jest da prilaze i ostala prolazna mjesta oko svog doma pospete krupnom solju. Starinski su načini i piljevina ili pepeo iako to vjerojatno nemate pri ruci, a može vam pomoći i sitni šljunak koji gradske službe često kombiniraju sa solju. Stambene zgrade obično imaju predstavnike stanara koji bi trebali imati informacije gdje nabaviti sol, ali i napraviti raspored čišćenja. No bez obzira na to, kada zapadne snijeg, budite dobri susjedi i zajedničkim snagama snijeg će biti vrlo brzo počišćen.

Nekim malim trikovima možete si olakšati i čišćenje automobila, ako već niste od onih sretnika koji imaju garažu. Parkirajte se okrenuti prema istoku jer ćete većinu dana loviti sunčeve zrake (kada ne bude oblačno) pa će se snijeg po malo topiti ili ćete ga barem malo lakše očistiti s automobila.

Tportal.hr