Jesu li ovo najgori turisti ikad?

Da turisti mogu napraviti i te kakvu štetu pokazuje nedavni primjer kineskog tinejdžera koji je tijekom posjeta hramu, starom 3.500 godina u Luxoru, u Egiptu, na figuru isklesanu u zid hrama napisao: 'Ding Jinhao je bio ovdje'. Njegovu je nepodopštinu vidio i vlastima prijavio drugi turist, piše Dnevnik.hr.

'Želimo se ispričati egipatskom narodu i ljudima u Kini koje je taj slučaj zgrozio. On je shvatio pogrešku koju je napravio, a mi tražimo vaš oprost. Molimo vas, dajte mu priliku da ispravi to što je napravio', poručili su njegovi roditelji.

Jedan se Poljak prilikom posjeta Trstu u Italiji, u pijanom stanju pomokrio pred kipom austrijske carice Elisabethe, poznatije kao Sissi. Ovaj će pothvat dobro pamtiti jer, osim što se po svijetu pročulo što je učinio, za njega je dobio i kaznu od 500 eura.

Nijemac na Novom Zelandu kući se pokušao vratiti s 44 guštera, zaštićenih vrsta skrivenih u donjem rublju. Taj 58-godišnjak priveden je u nedjelju u zračnoj luci Christchurch jer su carinici u njegovu donjem rublju pronašli paketić u kojem su se skrivali reptili. Ti gušteri su popularni na crnom tržištu u Europi, a one koje je skrivao njemački turist imali su tržišnu vrijednost od približno 30.000 eura.

Šrilankanska policija uhitila je kineskoga turista koji je progutao dijamant vrijedan 13.600 dolara. Kinez je dijamant našao na najvećoj izložbi dragoga kamenja i nakita u Šri Lanci, a da ga je progutao pokazalo se na rendgenu.

Suresh Christopher Wijekoon, vlasnik štanda, kaže da je Chow htio zamijeniti ukradeni dijamant umjetnim. 'Shvatio je da sam ga vidio i odmah ga je progutao', rekao je.

Kad je prvi put pronađena hobotnica sa šest krakova, odnesena je u centar za morski život. Ondje je proučavana i vraćena u more. Kada je drugi put pronađeno ovo rijetko stvorenje, američki turist Labros Hydras koji ju je pronašao na odmoru u Grčkoj - ubio ju je i zatražio lokalnog kuhara da je skuha, piše Daily Mail.

Kuhar je to odbio i rekao mu da se radi o rijetkoj životinji. Hydras je potom hobotnicu skuhao sam, a potom pozvao prijatelja da mu potvrdi je li 'priča' o rijetkoj životinji istina. Kada mu je i prijatelj rekao što je učinio, Hydras kaže da mu je bilo jako žao.