FOTO  Jedinstvena foto čestitka iz Tomislavgrada s ljubavlju za Valentinovo

Valentinovo, Tomislavgrad
...Likovne sekcije Osnovne škole Ivana Mažuranića u Tomislavgradu, pod vođstvom profesora Likovne kulture i umjetnika Enisa Redžepagića, od kojega je i potekla ova ideja o izradi panoa-spomenara.

Veliki pano koji plijeni pozornost svih koji ulaze u školsku zgradu u gradskoj osnovnoj školi u Tomislavgradu postavljen je na zidu hodnika. Učenici koriste svaki slobodan trenutak zastati pred tim zidom spomenarom, tražeći svoj potpis „svoje srce", a potom krenu čitati od srca do srca i čitati imena svojih kolega i djelatnika svoje Osnovne škole Ivana Mažuranića.

''U okviru projekta Lina, koji je organiziran u našoj školi, i Valentinova, učenici Likovne sekcije su s puno truda i ljubavi, ostvarili ovu ideju. Završili smo pano dug 16 metara na kojemu je srce za svakog učenika i djelatnika naše škole i područnih škola, a u svakom srcu je potpis učenika ili djelatnika. Radili smo dugo i strpljivo, te smo kroz likovni rad koji odiše ljubavlju i simbolikom, uz maštovitu dekorativnost okupili sve na jednom mjestu, sve na jednom panou, svojevrsnom učeničkom spomenaru. Poruka ovoga našega rada jest da sve dolazi iz srca, a njih je ovdje, brojem i srcolikom, 1250 i svi su pretočeni u jedinstven ornament ljubavi i uzajamnog uvažavanja i povjerenja među svim ljudima našega planeta, što vodi do uspjeha", rekao je za Tomislavnews profesor Redžepagić, idejni tvorac ovoga projekta

Pano-spomenar uistinu je impresivan i vjerujemo da je, ako ne najveći na svijetu, a onda sigurno jedinstven po svojoj izvedbi i poruci.

abcportal.info