Iznenadit će vas koje četiri stvari ne treba raditi kod pranja posuđa u perilici

deterdžent, sredstvo za detoksaciju, žena, razvod, razvod braka, posuđe, deterdžent za sude, predmeti, pranje posuđa, pogreške, perilica za posuđe, trikovi

Ne stavljajte ništa drveno, aluminijsko ili bakreno u perilicu

Drveni pribor, kao što su žlice za miješanje i daske za rezanje, apsorbirat će svaki miris i okus svih ostalih jela pa je najbolje izbjegavati stavljanje drvenih predmeta u perilicu za posuđe. Također, aluminij i bakar poznati su kao reaktivni metali, što znači da su podložni koroziji do koje može doći ako se često peru u perilici.

Tabletu ne stavljajte u spremnik

Ako koristite 3-u-1 tablete ili bilo koje sastavljene od više vrsta sredstava za pranje, ne stavljajte ih u spremnik za tabletu jer se neće otopiti ni imati učinak kakav bi trebale imati.

Takve tablete u sebi imaju dio koji je namijenjen fazi pretpranja, a spremnik se ne otvara sve dok ne počne glavno pranje, što umanjuje učinak tablete. Ipak, ako koristite univerzalne i jednobojne tablete, njih možete stavljati u spremnik.

Najprljavije posuđe stavite u sredinu perilice

Ventilator koji se vrti i ispušta vodu ponekad neće u potpunosti doprijeti do kutova perilice posuđa, zbog čega bi neki od tvrdokornije prljavih predmeta mogli ostati neoprani. Zato najprljavije posuđe stavite u sredinu perilice, a čaše i plastiku perite na najvišem dijelu jer se s njih nečistoća najlakše skida.

Pretpranje nije potrebno

Većina ljudi ručno ispire posuđe koje potom stavlja u perilicu. Na njihovo olakšanje, taj korak je potpuno bespotreban. Naravno, svakako je potrebno ostrugati komade hrane koji bi mogli začepiti filtar perilice, ali površinske mrlje i masnoću perilica bi trebala oprati sama pa se ne morate mučiti s tim.

Izvor: index.hr