Izaslanstvo Glavne podružnice Mostar prvi put u posjeti Središnjici

napredak, HKD Napredak
Središnjicu HKD Napredak u Sarajevu danas su posjetili članovi Uprave HK Napredak Glavne podružnice Mostar, predsjednik dr. Marko Romić, dopredsjednik Miroslav Landeka i glavni tajnik Ivan Vrljić. Ovo je bio prvi posjet nove Uprave Glavne podružnice iz Mostara.
Napretkovci iz Mostara upoznati su s radom Središnjice u Sarajevu, te povijesti nastanka i obnove Društva. Predsjednik HKD Napredak Dr. Franjo Topić podsjetio je na osnivanje Društva u Mostaru 1902. godine, a obećano je kako će Središnjice u svemu pomagati podružnice, posebice ovu u Mostaru.
Mostarska je podružnica u kratkom vremenu od obnove, organizirala tri veoma uspješna događaja. Predsjednik Glavne podružnice Mostar Marko Romić napomenuo je kako je Božićni koncert, tribina o kockanju, ali i Tečaj crtanja i dizajna koji je počeo, izazvao veliku pozornost javnosti. Posebice ističe novi mladi tim koji u okviru rada s Napretkom ima mogućnost pokazati kreativnost i zananje. Mostarska podružnica očekuje i pomoć Središnjice kako bi bilo u mogućnosti realizirati što više planiranih dođaja.
Prof. Topić upoznao je izaslanstvo iz Mostara i o gospodarskim ali i planiranim aktivnostima Napretka u idućem razdoblju.
Izaslanstvo iz Mostara obišlo je i knjižnicu Mijo Poljak koja broji više od 35 tisuća knjiga.
Dr. Romić je iskazao želju da GP Mostar ugosti i izaslanstvo Središnjice, te je time najavio i rješavanje pitanja prostorija podružnice.