Najveći problem internetske prodaje glasi "Ipak neću"

Čak i kad kupujete u klasičnoj trgovini, može vam se dogoditi da kupite "smeće", a kamoli onda kad vas i tisuće kilometara dijele od željenog artikla, kaže.

Ipak, Christoph Wenk-Fischer, smatra da srž trgovine ne može biti u tome "da robu šalje po cijeloj zemlji, a da pri tomu zna da ju klijent neće zadržati".

Hoće li se zbog ovih razloga, ali i zbog činjenica da slanje odbačenog paketa dovodi do 700 grama stakleničkih plinova, te da vraćeni artikal trgovca košta između 15 i 20 eura, dokinuti praksa "robu možete vratiti bez dodatnih troškova" kod naručivanja na daljinu !?

Kako piše Deutsche Welle, jedna nova smjernica EU-a nudi mogućnost da od travnja 2013. firme koje robu prodaju putem interneta počnu mušterijama naplaćivati ukoliko one odustanu od kupovine. No, pitanje je hoće li trgovci to stvarno i učiniti.

Oni koji bi to učinili bili bi u znatnom zaostatku za onima koji računaju na takvu stvar i ne pada im napamet da uvedu plaćanje reklamacija.

- Besplatna dostava, kao i mogućnost besplatne reklamacije robe od samog početka su bili dio naše ponude, a to se ni u budućnosti neće mijenjati - izjavila je za DW Kristin Dolgner, glasnogovornica Zalanda, njemačke firme koja je nakon 500 miliona eura zarađenih u 2011. godini, godinu kasnije zaradila duplo - milijardu eura, prenosi Danas.hr.

- Općenito, mi ne kažemo da su reklamacije neki problem za nas, već da mi s njima sasvim jasno računamo - potvrdila je ona i dodala da ta firma nije jedina koja tako misli.

Fena