Google osim telefona, sprema novi laptop i pametni zvučnik

google
... telefonima, odnosno nasljednicima modela Pixel, a zahvaljujući informacijama koje su jučer procurile u javnost na stranici Droid Life, sada znamo gotovo sve što možemo očekivati od Googleovaca.

Na temelju brojnih prijašnjih glasina o telefonima ionako znamo puno toga, a jučerašnje informacije potvrdile su kako će hardverski partner manjeg modela (Pixel 2) biti HTC te će se u prodaji pojaviti dva modela - sa 64GB memorije čija će cijena iznositi 650 dolara i sa 128GB memorije koji će koštati 750 dolara.

Za proizvodnju XL modela zadužen je LG te će se i ovaj telefon isporučivati u dvije verzije (64 i 128GB), a njegova cijena iznosit će 850, odnosno čak 950 dolara. Što se hardvera tiče, o njemu ionako već znamo (gotovo) sve, a Droid Life otkrio nam je cijene koje pokazuju da Google više neće ponavljati taktiku koju je primjenjivao na prijašnjim Nexus modelima koji su imali odličan hardver i prihvatljivu cijenu.

Novitet o kojem se do sada nije pričalo jest manja i jeftinija verzija Googleovog pametnog zvučnika Google Home - model Home Mini. Ovaj pametni zvučnik konkurirat će Amazonovom modelu Echo Dot, njegova cijena iznosit će 49 dolara (cijena Homea iznosi 129 dolara), pokretat će ga Googleov Assistent te će imati iste opcije kao i veći model, piše Zimo.co.

Još jedna novost koju će ova kompanija predstaviti početkom listopada jest prijenosno računalo Google Pixelbook, nasljednik Chromebook Pixela. Osim informacija o memoriji i cijenama - 128GB (1200 dolara), 256GB (1400 dolara) i 512GB (1750 dolara), na Droid Life otkrili su i kako će se ekran moći u okrenuti (kao na Microsoftovom Surfaceu) i koristiti kao tablet. Također, s Pixelbookom moći će se koristiti i stylus Pixelbook Pen, no oni rijetki koji se odluče na kupovinu ovog uređaja morat će ga platiti dodatnih 99 dolara.

Na The Vergeu kažu kako svi koji razmišljaju o računalu koje pokreće Googleov Chrome OS, na raspolaganju imaju brojne jeftinije modele, dok oni koji žele potrošiti više od tisuću dolara na laptop imaju puno bolji i veći izbor u Macovima i Windows računalima. Dodaju kako se čini da je, kao i prošla verzija ovog računala, Pixelbook napravljen kako bi se pokazale sve mogućnosti Chromebookova te za mali broj fanova ove kompanije i njihovih računala.

Osim navedenog, Google bi trebao predstaviti i novu verziju Daydream View naočala za virtualnu stvarnost, a osim cijene od 100 dolara o ovom uređaju trenutno nema nekih dodatnih informacije te ćemo više o njemu saznati na Googleovoj konferenciji 4. listopada.