Istarski ribari ulovili morsku neman

morski pas, ribari
Ribari koji su u subotu u prijepodnevnim satima u savudrijskoj luci iz ribarske mreže oslobodili osam metara dugačkog i nešto manje od dvije tone teškog morskog psa otkrili su za portal iPress kako je do te neobične situacije uopće došlo.

- U petak predvečer bacio sam u more, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, 60 metara od obale, tri mreže. U subotu ujutro našao sam samo dvije mreže i već su me 'pritisnule' zločeste misli o sudbini treće mreže, ispričao je za iPress savudrijski ribar Ivan Pavelić.

- Kružeći površinom mora na mjestu gdje sam bacio treću mrežu, uočio sam ispod površine mora sinjal mreže i nešto neobično veliko. Pokušavajući sidrom izvući mrežu shvatio sam da je u mreži velika riba pa sam u pomoć pozvao Morena Očišća i Vedrana Vižentina koji su mi pomogli da s dvije brodice dovučemo 'ulov' do savudrijske luke, rekao je Pavelić.

Kada je ulov u mreži dovučen u Savudrijsku luku, ribari su ustanovili da se radi o morskom psu dugačkom oko osam metara i teškom nešto manje od dvije tone. Prema riječima Pavelića, morski pas, po svemu sudeći 'planktonac', bio je umotan u 140 metara mreže, što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje pa je na površinu izvučen tek njegov rep, koji je, prema procjeni ribara, bio širok oko dva metra.

 

Video snimku iz Savudrijske luke na Facebooku je objavio IstraMet.