Ispovijest žene koju je medvjed živu zakopao i ostavio za sljedeći obrok!

medvjed, žena, napad
Natalya Pasternak otkrila je kako je medvjed u šumi počeo da joj trga noge. - Pokušala sam ga udariti štapom. Onda sam pomislila, ako mi ogrize noge bit ću invalid do kraja života. Bolje je umrijeti nego biti na teretu svojoj djeci, rekla je ova 55-godišnja majka troje djece, prenosi Dnevni avaz.

Fotografija koju su napravili lovci u Sibiru pokazuje kako žena leži prekrivena krvlju i lišćem. Medvjed je očito mislio da je žena mrtva pa ju je pokušao sakriti i vratiti se poslije kako bi je pojeo.

Natalya je u šumi šetala sa svojom prijateljicom Valentinom Gorodetskayom i njenim psom kad se pojavio medvjed.

- Pokušala sam pobjeći kad sam ga ugledala. Onda sam se sjetila prijateljice i zaustavila se, tada me je i napao, rekla je Natalyja koja se još uvijek u bolnici oporavlja od napada.

Ona je kazala kako je i njena prijateljica udarala medvjeda štapom, ali je bio prejak da bi popustio. U jednom trenutku se medvjed okrenuo prema Valentinu i udario je u leđa. Onda je nastavio da napada Natalyju i trga joj noge.

- Valentina je nekako pobjegla uprkos njenim godinama i pozvala hitnu. Unatoč takvoj mori nisam poludjela, vrištala sam na sav glas da mi neko pomogne - ispričala je Natalya koja je polako počela hodati, a u tome joj pomaže kćerka.

Prvi koji je stigao na mjesto nesreće bio je lovac Sergei Ivanov koji je ubio medvjeda. On je kazao kako je životinja ženu bukvalno zakopala kao plijen.

- Ugledao sam ženu koja je gotovo skroz bila zakopana. Virili su joj krvavo lice i ruka, ali bila je živa i disala je. Pitala me jesam li ubio medvjeda, a potom je odmah rekla da je otkopam, ispričao je Ivanov.