Indijci masovno žene Bosanke

Navodno, veliki broj Indijaca se na ovaj korak odlučuje kako bi dobili putovnicu naše zemlje. Tako su u prosincu 2011. i siječnju 2012. godine, Indijci bukvalno okupirali naše veleposlanstvo u njihovom glavnom gradu, pa je za ova dva mjeseca ukupno je primljeno 280 zahtjeva Indijaca koji žele da žene Bosanke, piše express. Zbog toga, bh. veleposlanstvo i njen prvi čovjek Sead Avdić, imaju mnogo dodatnog posla, iako se radi, čini se, o takozvanim "biznis brakovima" kako ih u Indiji zovu.

Zbog čega su naše putovnice toliko interesantni muškarcima ove ogromne zemlje, čija populacija u 28 saveznih država i još šest okruga broji oko milijardu i sto miliona stanovnika, još uvijek se samo nagađa. Pretpostavlja se da su Bosanke koje se odluče na udaju bogato nagrađene za to, a također još se ne zna i kako ti brakovi na kraju završavaju.

Indijcima nije strano stupanje u brak sa pripadnicima drugih nacionalnosti. Delhi je u prošlosti bio centar nekoliko carstava različitih religija i nacija, a izgleda da u novije vrijeme upoznaje još jednu.