FOTO  II sezona Lino višebojca u BiH otvorena u Tomislavgradu

Lino, Tomislavgrad
Energijom i emocijama oblikovanim srcem, otvorena je druga sezona projekta Podravke i Sportskih novosti u Bosni i Hercegovini.

Djeca iz cijele škole, zajedno s roditeljima i nastavnicima škole, uživala su u prvom Lino višebojcu u Tomislavgradu, a sportske zvijezde Ana Zaninović, svjetska prvakinja u Taekwondou koja je izborila nastup na Olimpijadi u Riju ove godine te Jozo Špikić i Ivan Krstanović, nogometaši NK Široki Brijeg, su se družili sa školarcima i doprinijeli su sjajnom ugođaju u dvorani. Svojim prisustvom i primjerom mladi sportaši pokazali su kako se bavljenje sportom i školovanje mogu uspješno povezati.

Najbolji literarni rad napisala je Kristijana Sladoja, iz VI. razreda, koja je poželjela više ljubavi, sreće i druženja. Najbolje maske bile su Lino kapice odjeljenja Vd, najbolji transparent osmislili su i realizirali učenici IXa a najbolji navijači su učenici VIa. Ukupni pobjednici Lino višebojca su Ante Budimir i Marija Krstanović sa po 140 bodova.

„Izuzetno nas raduje što smo uključeni u projekt, prije svega jer je ovo bila prilika za sve naše učenike i ovdje u gradu i u područnim školama, da se iskažu u kreativnosti što su i učinili. Presretna su sva djeca svih ovih dana tijekom kojih smo se pripremali, dok su pisali svoje „Svijet po mom" sastave, crtali Lina, pravili transparente i pripremali svoje navijačke rekvizite. Uživali smo u njihovoj energiji i nadam se da ćemo i nekoj od narednih sezona dobiti priliku da budemo dio ovog projekta", kazala je ravnateljica OŠ „Ivan Mažuranić".

„Moram priznati da, nakon prošlogodišnje odlične prve sezone u BiH, nismo očekivali još i više energije i ovakvu kreativnost, ali smo i presretni jer smo očito probudili sportski, natjecateljski i timski duh, što je, u konačnici i cilj Lino višebojca. Nestrpljivo čekamo nastavak sezone u Brčkom, sljedećeg tjedna, ponosni na radost koju Lino donosi djeci", izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga kompanije Podravka u BiH.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.

Osnovna škola „Ivan Mažuranić" i Tomislavgrad bili su odlični domaćini prvog ovogodišnjeg Lino višebojca u koje je uključeno 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Tomislavgrada, Lino višebojac seli se u: Brčko, Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.