Umjesto Half-Life 3 navodno ćemo dobiti Half-Life 0 za VR

Half-Life 3

Dvije i pol godine nakon lansiranja HTC Vivea možemo reći kako virtualna stvarnost na Steamu nije zaživjela onako kako je to Valve zamišljao. No, čini se kako tvrtka nije odustala od VR budućnosti. Prema izvorima portala UploadVR, Valve radi na vlastitom uređaju za VR i da je već u fazi prototipa.

No, to su manje zanimljive vijesti. Zvučnije je to da bi u razvoju mogla biti i Half-Life VR igra. Prema navodima UploadVR-a to ne bi bio Half-Life 3 nego "nulti" dio serijala i prethodnik originalu iz 1998. Naravno, ništa od toga nije službeno potvrđeno, ali Valve je ranije potvrdio kako radi na tri VR projekta, i to tri punokrvne igre.

"Čini se kao da smo zapeli s mišem i tipkovnicom već jako dugo vremena, i premda su prilike za nova interesantna iskustva već prisutne, trebamo samo proširiti spektar onoga što možemo napraviti." - izjavio je Gabe Newell prije dvije godine.

No, ako su fanovi Diabla bijesni na činjenicu da Blizzard radi mobilnu igru, čovjek se mora zapitati kakva bi tek reakcija igrača bila na to da Valve najavi novi Half-Life koji nije famozna trojka, i to za VR uređaje koji su većini igrača još uvijek nepristupačni.

HCL.hr