Super Mario stiže na iPhone za mjesec dana

Prilikom rujanskog predstavljanja iPhonea 7 i 7 Plus, iz Applea su najavili kako će se do kraja godine na njihovoj platformi napokon pojaviti Nintendov Super Mario, no tada ...

... nisu objavili točan datum dolaska Marija na iPhone.

Iz Nintenda su jučer objavili da će 15. prosinca igra Super Mario Run postati dostupna u 151 zemlji na Appleovim uređajima (iPhone, iPad i iPod) s instaliranom verzijom operativnog sistema iOS 8 i novijima.

Download će biti besplatan i korisnici će moći isprobati elemente tri moda ove igre - klasičnu igru, Toad Rally u kojoj korisnici trebaju srušiti vremenske rekorde i Kingdom Builder putem kojeg sami korisnici mogu graditi svoje carstvo koristeći novčiće koje su zaradili igrajući igru u dva druga moda.

No, oni koji žele imati neograničen pristup cijeloj igri, odnosno njena tri moda trebat će jednokratno platiti cijenu od 9,99 dolara.

Super Mario Run namijenjen je igranju u portretnom modu telefona (kako bi se telefon mogao držati u jednoj ruci) - Mario sam trči, a korisnici upravljaju skakanjem te je za mali skok potrebno samo jednom dodirnuti ekran, dok je za veliki skok potrebno malo jače pritisnuti ekran.

Kako izgleda igranje Super Maria na iPhoneu pogledajte u priloženom videozapisu, a trenutno nije poznato kada će u igri s najpoznatijim svjetskim vodoinstalaterom uživati i vlasnici pametnih telefona koji rade na Androidu, piše portal Zimo.hr.

Naime, iako su u iz Nintenda ranije najavili kako će u budućnosti Super Mario Run postati dostupan i u Google Play Storeu, prilikom jučerašnje najave o dolasku Maria na iPhone nisu spominjali Androide niti dolazak ove igre na Googleovu platformu.

Tagovi: Super Mario
17.11.2016 u 13:58