Htjela se ‘pomladiti’: Našli je mrtvu u komori za smrzavanje

smrt, salon ljepote, pomlađivanje
...Rejuvenice' nakon što je zaposlenik prošlog utorka u jednoj od komora za smrzavanje pronašao tijelo Chelsea Ake (24). Kozmetički salon je specijaliziran za tzv. krioterapiju, tretman kratkotrajnog dubinskog zamrzavanja. Utvrđeno je da salon nije imao licencu za pružanje navedenog tretmana.

Iz Ureda za zdravlje i sigurnost države Nevada izjavili su kako je djevojka u komori bila zatvorena najmanje 10 sati prije nego je pronađena. Vjeruju da se ugušila zbog udisanja dušikovih plinova za hlađenje. Medicinski istražitelji kazali su da se djevojka vjerojatno ugušila u sekundi, a obitelj je ispričala da je Chelsea bila potpuno smrznuta te da joj je koža bila plave boje.

Lanac salona ljepote ‘Rejuvenice' na svojim stranicama reklamira da za krioterapiju koriste dvije vrste uređaja. U jednom se zamrzava samo tijelo te drugi u kojem se zamrzava i glava. Ne zna se u kojem je uređaju djevojka pronađena. Na stranicama također tvrde kako se vrata svih njihovih uređaja nikada ne zaključavaju kako bi "klijenti sami mogli izaći kad god požele".

Iz salona su priopćili kako svi njihovi zaposlenici moraju proći strogu obuku. Zaposlenici salona navodno koriste uređaje i za vlastite potrebe pa su iz Ureda za zdravlje poručili da slučaj smrti djevojke neće istraživati jer je krioterapiju koristila van radnog vremena.

Tvrtka koja proizvodi komore tvrdi kako izloženost ekstremnoj hladnoći nosi niz beneficija za zdravlje, uključujući manji stres, reumu, a kod tretmana lica tekućim dušikom, tvrde, smanjuju se bore, sužuju pore i simulira proizvodnja kolagena. Ovu vrstu terapije navodno koriste košarkaš LeBron James te glumica Lindsay Lohan.

Obdukcija tijela djevojke zakazana je za ponedjeljak, a rezultati bi trebali biti poznati za šest do osam tjedana, piše Huffington Post, prenosi 24sata.hr.