FOTO  HT Eronet: Zvijezda filmova Ridleya Scotta gost predsjednika Primorca

HT Eronet, Vilim Primorac
...(„Kraljevstvo nebesko", „Robin Hood", „Savjetnik"), inače predsjednik stručnoga ocjenjivačkog suda na netom završenom Mostar film festivalu, Velibor Topić, u pratnji menadžerice Ivane Hoti i redateljice Irene Škorić, posjetio je HT ERONET gdje je razgovarao s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem i njegovim suradnicima.

Topić je zahvalio HT ERONET-u na potpori i ovogodišnjem blagdanu filmske umjetnosti u Mostaru koji je napokon dobio i svoj festivalski predznak te istaknuo kako se nada da će iduće godine MOFF dosegnuti višu razinu i postati filmsko središte regije.

Predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac čestitao je Topiću na dosadašnjim brojnim projektima i uspješnoj međunarodnoj karijeri te kazao kako će HT ERONET nastaviti podržavati filmsku umjetnost na ovim prostorima s posebnim naglaskom na MOFF.

Redateljica Irena Škorić tom je prigodom predstavila projekt Noć hrvatskog filma i novih medija te izrazila želju da se on proširi i na Bosnu i Hercegovinu. Razgovarano je o mogućnosti da HT ERONET, kao partner, podrži taj projekt.

„Dosad smo Noć hrvatskog filma organizirali u Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj, Novom Zelandu... Želimo da se na tom popisu nađe i BiH - konkretno Mostar i, primjerice, Čapljina. Riječ je o projektu koji počinje koncertom filmske glazbe i izložbom filmskih plakata, a nastavlja se projekcijom hrvatskih filmova - od dječjih, animiranih, kratkometražnih do igranih. Bila bi nam iznimna čast kada bi nam se dogodine pridružio HT ERONET kao partner i kada bismo Noć hrvatskog filma napokon doveli u ove krajeve", kazala je Škorić.