Hrvatska mora biti ponosna: Mate Rimac ušao u povijest!

Mate Rimac, hrvatski inovator, Concept, Ekipa CNN-a, student, Mate Rimac, auto, Hrvatska, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , pelet, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , Mate Rimac, Livno

Na ovoj utrci prvi je puta sudjelovala i hrvatska kompanija Rimac Automobili s automobilom Tajima Rimac E-Runner Concept_One koji je napravljen na platformi poznatog Concepta One, a Mate Rimac na Facebooku je napisao kako su prije početka utrke imali cilj da po prvi puta u povijesti PPIHC-a električni automobil pobjedi automobile s benzinskim motorima. Konkurencija je bila iznimno jaka te se automobil na kojem je radila 'hrvatska pamet', a kojim je upravljala japanska automobilistička legenda Nobuhiro 'Monster' Tajima natjecao s automobilima kompanija poput Lexusa, Mercedesa i Honde i na cilj stigao prije njih. Zanimljivo je da su električni automobili zauzeli čak prva dva mjesta na ovoj utrci - prvo mjesto zauzeo je Rhys Millen upravljajući električnim automobilom Drive eO-a, dok je 65-godišnji Tajima zauzeo drugo mjesto i, usprkos problemima i gubitku mehaničke kočnice, oborio je rekord postigavši najveću brzinu. Prenosi zimo.dnevnik.hr.

Na svom profilu na Facebooku Rimac se pohvalio kako se njihova tehnologija korištena u ovom automobila pokazala besprijekornom te je Tajima bio iznimno zadovoljan performansama automobila. 'Naša inženjerska ekipa razvila je najsnažniji i najnapredniji pogonski sustav za električne automobile u samo četiri mjeseca, što je nevjerojatno postignuće', napisao je osnivač Rimac Automobila i dodao kako je rad s japanskom legendom jedno od najboljih iskustava koje su mogli poželjeti i koje će im u budućnosti pomoći da dodatno unaprijede njihove proizvode. Posljednja dva tjedna ekipa iz ove kompanije provela je usavršavajući tehnologiju i automobilske sustave kako bi u potpunosti odgovarali načinu vožnje Tajime, a veliki trud i neprospavane noći na kraju su se itekako isplatili. Na kraju svoje objave na ovoj društvenoj mreži Rimac je napisao kako se nada kako su ekipa iz njegove kompanije i Tajima učinili Hrvatsku i Japan ponosnima.