Hrvatska je prema Googleu najpoželjnija zemlja za odmor

Google pretraživanja, nove destinacije, destinacija
Internetska stranica teflSearch analizirala je pretraživanja na Googleu između srpnja 2015. i srpnja 2016. u osamdeset svjetskih zemalja i na 52 svjetskih jezika. Ono je pokazalo da je najveći dio ljudi tražio informacije vezane uz Hrvatsku.

Prema analizi Google pretraživanja, Hrvati najčešće traže turističke i putničke podatke o Maldivima (8,8 posto), Tajlandu (8,6 posto), Malti (7,8 posto), te Grčkoj i Kubi (7,4 posto).
Hrvatska je obuhvaćala 2.71 posto svih pretraživanja vezana uz informacije o putovanju u svijetu te je zauzela prvo mjesto ljestvice kao najpoželjnija destinacija za ljetni odmor. Na drugom mjestu našla se Grčka s 2.54 posto udjela u pretraživanju, a Turska i Tajland podijelili su treće mjesto s 2,47 posto.

Španjolska se našla na četvrtom mjestu ljestvice najpoželjnijih destinacija s 1.99 posto pretraživanja, a slijedili su je Italija (1.9 posto), Kuba (1.85 posto), Portugal (1.66 posto), Malta (1.65 posto) i Sjedinjene Američke Države.

Zanimljivo, iako je stranica The World Bank nedavno proglasila Francusku najposjećenijom zemljom svijeta s nešto više od 83 milijuna turista svake godine, ova se mediteranska zemlja nije našla na popisu deset najpoželjnijih destinacija.

A o čemu maštaju građani najpoželjnije destinacije svijeta? Prema analizi Google pretraživanja, Hrvati najčešće traže turističke i putničke podatke o Maldivima (8,8 posto), Tajlandu (8,6 posto), Malti (7,8 posto), te Grčkoj i Kubi (7,4 posto).