Hrabra Imoćanka golim rukama napala vuka!

Jelena Lasić iz Berinovca kod Imotskog golim je rukama napala vuka koji je nasrnuo na jednu od njezinih ovaca. - On je skočio, uhvatio ovcu, a ja, kako sam mislila da ću spasiti nešto, kako sam išla, skočila u jato i njih sam spašavala. Niti sam gledala što je, ni kako je, samo sam trzala. On sebi, ja sebi, ali on je nju već pridavio. Kad je pridavio oni su dolje otišli. Gdje su, ja ne znam jer nisam u šoku vidjela - prisjetila se hrabra Jelena, piše Dnevnik.hr.

U ovoj je borbi, srećom, prošla bez ozljeda. A to joj nije bio prvi susret oči u oči sa šumskim zvijerima. Naime, vukovi su je već jednom dočekali dok je čuvala blago. "Ja uzela kamen, reko: "šta je?". On ne trza, ja uzmem drugi kamen i bacim, ne trza. Kad sam treći kamen bacila prema njemu, on je napravio četiri, pet koraka prema meni i onda zinuo", ispričala je Jelena.

Ovo je posljednja žrtva vuka, a Lasićima je stradalo već 38 grla stoke. - Od kojih smo mi samo našli sedam komada, od kojih sam naplatio samo četiri štete po petsto kuna. To ti je ništa, simbolično nešto - objasnio je Zlatko Lasić.

Priču o vukovima na području imotske krajine koji rade štetu stočarima potvrđuju i lovci koji kažu da su ostavljena dva vuka i jedna vučica na području Prološca i jedan vuk u Čisti Velikoj. Ali, baš kao u onoj priči s praščićima i ovaj put deblji je kraj izvukao vuk.