FOTO  Hercegovački vinari oduševili na sajmu u Sarajevu

vinari, sajam
Ovogodišnji program bio je izuzetno bogat, jer je gotovo 100 izlagača upriličilo degustacije hrane i pića, a bile su organizirane radionice na kojima se pripremala hrana i novi specijaliteti.

Program je upotpunio InHoreca AfterWork Free Zone Party, tijekom kojeg su posjetitelji uživali u vinima vinarija iz Hercegovine, okupljenih oko platforme "Blaž Enology".

Posjetitelji su imali samo riječi hvale za vina vinarija „Matić", „Tolj", „Buntić", „Marjanović", „Vukoje", "Nuić", „Vilinka", „Petrus", „Mate Vasilj Dida", „Hercegovina Vino- Vinarija Čitluk" i „Carska Vina- Grga Vasilj".

"Ovo je još jedno priznanje za hercegovačke vinare i vinogradare okupljene u strukovnu platformu "Blaž Enology", koje njeguje i čuva tradiciju autohtonih i čuvenih hercegovačkih sorti, žilavke i blatine, uz poseban enološki pristup. "Blaž Enology" je projekat koji iz godine u godinu raste i već sada imamo pozive iz cijele regije da budemo dio brojnih manifestacija širom Balkana. Pored BiH, našu platformu ćemo sljedeće godine predstaviti i u Hrvatskoj. Kada su u pitanju promocije u BiH, u devetom mjesecu smo u Međugorju, u desetom ponovo u Sarajevu, a u dvanaestom mjesecu u Mostaru. Naravno, sve ovo nam je lakše ostvariti zahvaljujući pokroviteljstvu Vlade i turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i našem partneru BMW Tomić", kažu iz "Blaž Enologyja".