Hajdukova navijačica na utakmice dolazi iz Tel Aviva

Hajduk, navijačica, vatrena navijačica
Upoznali smo je prošlog vikenda uoči utakmice s Rijekom kad je poželjala pogledati trening Hajdukove momčadi i razgledati klupske trofejne sale.

Nikola Vujčić, sjajni splitski košarkaš koji uživa status živuće legende u Tel Avivu i Izraelu skrenuo nam je pozornost na djevojku koja nema nikakve veze sa Hrvatskom izuzev što je ludo zaljubljena u Hajduk.

Priča je još nevjerojatnija nego što se činilo otprve.

"Nikolu sam upoznala u Tel Avivu. Sjajan je sportaš i osoba. A što se tiče hrvatskog jezika, istina je, naučila sam hrvatski zbog Hajduka. U Tel Avivu stalno slušam Radio Dalmaciju i čitam hrvatske novine na internetu, a u Split dolazim kad god mogu. Ove sezone letjela sam sve do Kijeva da bi uživo gledala utakmicu protiv Dnipra. Za domaće utakmice na Poljudu imam pretplatu. Za sjever, naravno. Samo sjever!", kazala nam je Liraz.

Odakle ta strast prema Hajduku? Odgovor je jednostavan. Za sve je kriv Giovanni Rosso koji je, poput Vujčića, također velika zvijezda u Izraelu.

"Kad je Rosso došao u Izrael mene je zainteresirala priča o njemu i zanimalo me što je to Hajduk, kakav je to klub u kojem je Rosso počeo i zašto ga stalno spominje. Malo po malo otkrivala sam interesantnu priču o Hajduku. Počela sam gledati utakmice preko interneta i vrlo brzo sam se navukla na Hajduk i na Torcidu. Kad sam prvi put došla u Split i na Poljud, i osjetila tu atmosferu, više nije bilo povratka, ljubav je bila zapečačena. Naravno, baš sam ponosna da imam pretplatu Hajduka...", rekla nam je mlada Izraelka Liraz, Hajdukova pretplatnica koja na domaće utakmice svog Hajduka dolazi iz dvije tisuće kilometara dalekog Tel Aviva.

hajduk.hr