Gostovanje Ivane Ćavar u Cité des Arts u Parizu

Ivana Ćavar , Pariz, Izložba

...Sveučilišta u Mostaru, Ivana Ćavar boravi mjesec dana u ateljeu Cité Internationale des Arts u Parizu.

U sklopu svog boravka, Ćavar priprema „Open studio" kako bi predstavila svoje radove, a svi profili umjetnika, glumci, redatelji, arhitekti, glazbenici, slikari, koji trenutno borave u Cité des Arts su obaviješteni o izložbi. Također će biti organiziran i domjenak na dan otvaranja u srijedu,17. veljače u 18 sati.

Radovi slikarice Ćavar su poetska apstrakcija, termin koji je prije desetak godina predložio Tomasello, kako bi definirao jedno istraživanje koje je okrenuto prema unutarnjem, nesvjesnom pejzažu čovjeka, onom duhovnom, a ne prema materijalnom kao ni prema svijetu tehnologije.

Cité Internationale des Arts se sastoji od 325 ateljea i od svoga osnutka, 1965. godine do danas, u dvije zgrade u ulici l'Hotel de Ville, u centru Pariza, svake godine u njoj boravi preko tisuću umjetnika raznih specijalnosti i iz svih krajeva svijeta. Umjetnici u glavnoj zgradi imaju na raspolaganju galerijski prostor u kojem mogu za vrijeme svog višemjesečnog boravka napraviti izložbu, a izložbu mogu realizirati i u svom ateljeu, što se naziva „Open studio".

Ovo je izvrsna prilika da se hrvatska umjetnost iz Bosne i Hercegovine predstavi u Parizu, a Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru prikaže na najbolji način u međunarodnim umjetničkim krugovima.