Film koji će šokitari svijet: Princeza Diana je rekla da će je muž ubiti u prometnoj nesreći

princeza Diana, princeza Diana, ubojstvo, princeza Diana, ubojstvo, prometna nesreća, princeza Diana, istraga, prometna nesreća
Radi se o 90-minutnom filmu koji je režirao i producirao britanski glumac Keith Allen, a u kojem će biti prikazane i crno-bijele fotografije Dianinog lica nekoliko trenutaka nakon nesreće u pariškom podvožnjaku. I dok se Dianini bliski prijatelji zgražavaju nad tom činjenicom, glasnogovornik filma tvrdi da se radi o fotografijama koje su već viđene i objavljivane na internetu.

Ovaj film, koji je i prije premijere izazvao veliki interes javnosti, otkriva sabotiranje istrage Dianine smrti od strane britanskog establišmenta, a u dokumentarcu se rekonstruiraju ključni trenuci iz istrage te se prikazuje kako su dokazi od velike važnosti skriveni od javnosti. Prema najavama u filmu će se također vidjeti kako je kraljevska obitelj bila izuzeta od ispitivanja i pronalaska dokaza, te kako su novinari, naročito BBC-jevi, sustavno krivo izvještavali o događajima, pa i o samoj presudi.

"Moj suprug planira moje ubojstvo"

U službenom traileru filma navodi se pismo koje je Diana poslala svome prijatelju 1993. godine, u kojem tvrdi da će biti ubijena te da njezin suprug planira da to bude prometna nesreća, otkazivanje kočnica i ozljedu glave. Četiri godine kasnije Diana je poginula.

"Moj film o istrazi istrage sadrži snimke Diane u kojoj ona govori kako ju je kraljevska obitelj htjela smjestiti u mentalnu ustanovu te istražnog suca koji stalno ponavlja je li se itko zapitao je li ova nesreća bila više od same nesreće", kazao je Allen za Guardian prošli vikend.

Kako je kazao, ovo nije film o uroti prije nesreće, već o uroti nakon nje, i to uroti u kojoj je sudjelovao cijeli britanski establišment.

Film neće biti prikazan u Ujedinjenom Kraljevstvu

Film neće biti prikazan jedino u Ujedinjenom Kraljevstvu, jer, prema riječima redatelja, britanski su odvjetnici tražili da ga se izreže na 87 mjesta prije prikazivanja. Allen je to prokomentirao riječima: "Šteta, jer upravo kada su republikanci pali u dijabetičku komu uzrokovanu prevelikim šećerom zbog kraljevskog vjenčanja, ovo bi im došlo kao protuotrov".

Vijest da je Allen, otac pop zvijezde Lily, upotrijebio fotografije s mjesta nesreće, zgrozila je bliske prijatelje pokojne princeze od Walesa, koji su uvjereni da Allen samo želi zaraditi na princezinoj smrti.

Izvor kraljevske obitelji kazao je za Daily Mail kako će Dianinim sinovima biti zlo od tih vijesti. "Nadaju se da će ljudi gledati na film s prezirom kakav i zaslužuje", rekao je dodajući kako sinovi nemaju namjeru komentirati svoju majku jer na tu temu gledaju kao na vrlo privatnu u njihovom itekako javnom životu, piše index.hr.

 

2008. godine, nakon šestomjesečne istrage tijekom koje je saslušano 250 svjedoka i koja je porezne obveznike koštala oko 12 milijuna funti, porota je zaključila kako su princeza Diana i Dodi Fayed ubijeni u prometnoj nesreći koja je uzrokovana krajnje nepažljivom vožnjom pijanog vozača Henrija Paula, koji je također poginuo u nesreći.