Facebook senzacija: Otkrivena tajna 'Pokojne Mileve', autor se spasio od tužbe

Facebook, senzacija, tužba
Naime, ' Pokojna Mileva' se 'javlja' s 'onoga svijeta', piše Slobodna Dalmacija.

Od njene pojave na društvenim mrežama pravi je kaos. Popularna je i na portalima izvan Srbije, posebno u Austriji. Na Facebook profilu prati je oko 120, a na Twitteru oko 30 tisuća fanova.

' Pokojna Mileva' na sve strane 'udara' po estradi i njenim 'istaknutim predstavnicima i predstavnicama'. Najčešće se obračunava s Jelenom Karleušom, ali ne štedi ni Cecu, Natašu Bekvalac, Seku Aleksić, ali ni Borisa Tadića, Nikolića, pa niti papu Benedikta.

No, prije nego se javio autor ciničnih zapažanja na profilu 'Pokojna Mileva', otkrilo se čija je fotografija posuđena kao ilustracija. Riječ je o osobi koja je umrla prije deset godina, pokopana na splitskom groblju Lovrinac, a fotografija je skinuta s osmrtnice koju je njezina porodica objavila u Slobodnoj Dalmaciji. Riječ je o gospođi Ivi Perić, koja je pokopana 21. siječnja 2002. godine.

Prije dva dana u javnost je izašlo kako iza ovog lažnog profila stoji beogradski dizajner Boris Trivan koji je iskoristio sliku pokojne Splićanke kako bi stvorio virtualnu zvijezdu.

Nedavno je obitelj pokojne Ive Perić doznala za zloupotrebu fotografije i odlučila tužiti Trivana. No, on kaže kako je izgladio problem s rodbinom, obradivši sliku na kojoj je pokojnici dodao usta i oči svoje bake te frizuru kraljice Elizabete.