Evo zbog čega su zvonili telefoni nestalih putnika iz zrakoplova

Malaysia Airlines, nestali zrakoplov, nesreća zrakoplova, malezija, malezija, nestanak zrakoplova, misterij, Boeing 777, misterij, telefon, zrakoplov, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, Malaysia Airlines, Komunikacijski sateliti, potraga, Potraga za zrakoplovom, pilot, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, pad, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, Boeing 777, zrakoplov, nestanak, malezija, zrakoplov, nestanak, misterija, Boeing 777, zrakoplov, malezija, guma, zrakoplov, nestanak, Boeing 777, malezija, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak zrakoplova, istina, Boeing 777, nestanak, istina, nestanak zrakoplova, sabotaža, otmica, Boeing 777, žena, Malaysia Airlines, zrakopolov, Malaysia Airlines, avion, nesreća, zrakoplov, nestanak, Malaysia Airlines, MH17, Malezijski zrakoplov, zračni raketni sustav, sustav BUK, Malaysia Airlines, MH17, Veleposlanstvo Ruske Federacije
Dodatnu nadu dala im zvonjava mobitela njihovih bližnjih, koji unatoč svemu i dalje zvone. No, stručnjaci imaju objašnjenje i za to.

Misterij Boeinga 777-200EU koji je nestao u subotu sve je veći. Iako već četiri dana tragaju za njim, njemu ni traga. Nije bilo nikakvog poziva upomoć od strane pilota, a nijedan dio aviona do danas još nije pronađen.

Kada su obitelji nestalih putnika pokušale dobiti svoje najbliže na mobitele ugodno su se iznenadili kada su mobiteli zazvonili. To je bila nova nada da se avion ipak nije srušio u okean, kao što su mnogi mislili.

'Fantomski pozivi' imaju objašnjenje

No, stručnjaci za telekomunikacije objasnili su i tu neobičnu pojavu ''fantomskih poziva'', piše Net.hr.

Jeff Kagan, stručnjak za telekomunikacije rekao je za CNN da se iz svega navedenog ne može to zaključiti, jer mobilna mreža drugačije funkcionira.

''Kada mobitel zazvoni, prvo se spoji na mrežu pokušavajući pronaći svog krajnjeg korisnika. Ne pronađe li ga u roku od par sekundi, on se isključi, i to je ono što se događa i u ovom slučaju'', objasnio je Jeff.

''Dakle oni čuju zvonjavu i pretpostavljaju da su dobili najbliže, no to nije tako. U biti to mreža šalje signal da pokušava naći korisnike mobitela'', rekao je te dodao kako zvonjava znači samo da mreža radi. Ako ne pronađe telefon koji traži u roku od par sekundi, dolazi do prekida veze.