Evo zašto biste već danas trebali sušiti koru od jabuke

jabuka

Savjet je to koji itekako "drži vodu". Ipak, kada im prođe sezona, cijena jabuke znatno je veća, a sve je teže naći i one koje su rasle u nečijem dvorištu bez kupanja u pesticidima.

Iskoristite stoga ovo vrijeme i ogulite koru od neprskanih jabuka i stavite ih sušiti. Najviše vitamina i hranjivih sastojaka nalazi se upravo u kori jabuke, koju nažalost, mnogi roditelji skidaju kada komadiće ovog voća daju svojoj djeci.

Jabuke možete naribati i zamrznuti te tako za zimska razdoblja imati spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge slastice. Ako volite kompote, jabuke narežite na ploške i zamrznite.

No, koru nikako nemojte bacati. Ostavite da se osuši i spremite. Od nje ćete u zimskim mjesecima skuhati ukusan čaj koji će pokrenuti vašu energiju.

Osim toga, potaknut će i probavu, a potaknut će i cirkulaciju. Kada članove vaše obitelji napadnu razne prehlade, ovaj čaj će pomoći u eliminaciji sekreta i "otvoriti" nosnice.

Zbog odličnog ukusa, obožavaju ga i djeca i odrasli, a svakako ga obogatite i štapićem cimeta koji je također ljekovit, te medom i limunom.

Bijeli, rafinirani šećer svakako pokušajte izbjeći.

Izvor: vecernji.hr