Evo što zajedničko imaju svi natprosječno inteligentni ljudi

hrana za jelo, zdravlje, mozak, mozak, dotok krvi u mozak, inteligencija, pamet, čovjek, uspjeh u životu, inteligencija, koeficijent inteligencije, ljudi, krvna grupa, pamćenje, pamćenje, mozak, mozak, koeficijent inteligencije, inteligencija, planiranje, zdravlje, encefalitisa, meningoencefalitis, upala mozga

Rano ustajanje i odlazak u krevet obrasci koji su formirali davni preci

U Psichology Todayu je Kanazawa pojasnio kako su navike ranog ustajanja i odlaska u krevet, obrasci koji su utvrđeni prije više od deset tisuća godina. Zbog načina života koji je tada jedino mogao biti vođen, potpuno su opravdani.

No, danas mi imamo električnu energiju koja nam omogućava korištenje blagodati noćnoga života.

I dok ispodprosječno i prosječno inteligentni mozgovi i dalje imaju podražaje da žele zaspati prema obrascima naših predaka, oni iznadprosječni ignoriraju uobičajene postulate, te odlično funkcioniraju u kasnijim satima.

Iznadprosječno inteligentni liježu radnim danom u 12 i 29, a vikendom u 1 i 44

Kako smo napomenuli, psiholog Kanazawa je izveo svoje zaključke na osnovi opsežnog istraživanja provedenog na mladim Amerikancima, točnije onima u 20-im godinama.

Evo i kakve su konkretne poveznice otkrivene između njihovog kvocijenta inteligencije te navika lijeganja i ustajanja. Prva satnica u retku označava odlazak u krevet, a druga vrijeme ustajanja.

Ispodprosječni (IQ < 75) 

Radni dan: 23:41 - 7:20

Vikend: 00:35 - 10:09

Prosječni (90 < IQ < 110) 

Radni dan: 00:10 - 7:32

Vikend: 1:13 - 10:14

Iznadprosječni (IQ > 125) 

Radni dan: 00:29 - 7:52

Vikend: 1:44 - 11:07

izvor: srednja.hr