Evo kako se riješiti nepotrebnih stvari u kući

Smeće, stvari, ocat, topla voda, hladna voda, savjeti, kuća, stvari, prostor, detoksikacija

Krenite od najzahtjevnijeg posla, a to je odjeća. Ovdje je situacija kao i u nogometu. Nije neka sreća sjediti na klupi dok drugi igraju. Ako u ormaru imate majica i hlača koje su nekoliko sezona "presjedile na klupi", najbolje je da ih pošaljete u drugi klub - prijateljici, sestri ili nekome kome će dobro doći.

Naravno, vodite brigu o tome da je odjeća koju dajete nekome uredna i čista. Stari i izlizani donji veš bacite, a rasparene čarape iskoristite za poliranje namještaja i brisanje prašine.

Staro pravilo kaže da treba imati tri garniture posteljine. Jedna je na krevetu, druga u pranju, a treća - rezervna u ormaru. Od onih starih pamučnih napravite krpe za brisanje prozora i laštenje podova. Onu u kojoj ste spavali dok ste živjeli s cimericama bacite. Ako je to baš jako teško, odrežite komadić pa od njega napravite vrećicu za lavandu koju ćete staviti u ormar.

Riješite se i starih predmeta koji vam ne znače ništa ili samo skupljaju prašinu. Samo vam stvaraju pritisak. Olakšajte si i riješite ih se. Reciklirajte ih ili dajte nekome koga popravljanje opušta.

Operite prozore i stavite nove zavjese, niste ni svjesni koliko će ta mala promjena osvježiti prostor u kojem živite. Pobrinite se da na njima budu žive boje jer će to razigrati cijeli prostor. Novi miris u obliku svijeća ili eteričnih ulja svakako je nešto što će osvježiti zimski "ustajali" prostor i pomoći vam da se lakše prihvatite posla, a nakon toga se pošteno opustite uz romantičnu atmosferu.

Nakon što detaljno očistite kupaonicu, ukrasite je novim, mirisnim dodacima koji će joj podariti dašak svježine. Uživajte u kupki uz svjetlost svijeća, mirise i vaze s cvijećem koji stvaraju topli ugođaj.

Izvor: 24sata.hr