Evo kako se političari zahvaljuju vatrogascima koji su nadljudskim snagama obranili Makarsku rivijeru!

vatrogasci
... upozoravajući na teške i neljudske uvjete u kojima rade. Razgovarali smo stoga sa podgorskim vatrogascima koji su nam se u startu požalili kako su na nekoliko dana dobili novo vozilo, koje im se sad oduzima!

Kako je u telefonskom razgovoru pojasnio vatrogasac iz Podgore, koji je htio ostati anoniman, situacija oko opreme kojoj raspolažu je katastrofalna, piše Slobodna Dalmacija.

- Pa sezona požara je tek počela a mi vozimo starudiju od prije 30 i 40 godina. Gdje to ima? Naš vozni park pod hitno treba mijenjati. Apelirali smo po tko zna koji put na našu općinu ali povratne informacije su nikakve - kazao je.

Ne traže oni, veli, nikakav delux proizvod već normalna vozila i opremu, jer ova stara više ne mogu izdržati. Istrošena su, satravena, ne znam kako da se drugačije izražim, dodao je.

Očekuju od nas da smo 100 posto na terenu, i mi to jesmo i uvijek ćemo biti, mi smo kršni momci, neće nas ništa slomit, imamo volju i snagu, borimo se i borit ćemo se za svoju zemlju ali, kazao je, i opet ponovio -ne s opremom s kojom sada moraju raditi.

Apeliram još jednom ovim putem, preko medija, pomozite nam pod hitno obnoviti naš vozni park, zaključuje naš vatrogasac iz Podgore.