Dva mjeseca kosu nije prala šamponom, pa se iznenadila rezultatom

pranje kose

Dva mjeseca nakon što je započela izazov, ona kaže da su njezine lokne, nekoć tanke i beživotne, sada debele i izvrsne.

- Moja kosa bila je tanka i na neki način uspjela biti istovremeno suha i masna. Dosadilo mi je konstantno pokušavati učiniti je debljom i kvalitetnijom, kaže Emma koja je zaposlenica jedne teretane i bivša bodybuilderica. "

No poo metoda" izvorno je nastala online na forumima i društvenim medijima, a težila je pronalaženju alternative šamponu i drugim kozmetičkim proizvodima. Teorija ove metode kaže da, budući da kosa sadrži prirodno ulje koje se naziva sebum, se može samostalno održavati čistom i zdravom, dok se čestim pranjem mogu uklonitita zdrava ulja pri čemu kosa postaje ovisna o kemikalijama iz šampona.

Emma je odlučila dati šansu ovoj ekstremnoj metodi kada je pročitala o njoj na internetu početkom ove godine.

- Moja je kosa bila beživotna. Isprobala sam sve i svašta i jednostavno nisam mogla pronaći ništa kako bi je učinila boljom. U početku sam govorila da ću ovu metodu isprobati samo nekoliko tjedana, ali pokazala se nevjerojatnom i apsolutno se neću vratiti preparatima. Namjeravam koristiti ovu metodu dugoročno i vjerojatno nikada više neću oprati kosu, kaže Emma. 

Sada već osam tjedana bez pranja kose, Emma kaže da ne osjeća da joj je kosa prljava, ali priznaje da je ipak tretira arganovim uljem. Mnogi su joj rekli da je njezina rutina "malo odvratna", ali ona kaže da, čim objasni ljudima da znanost stoji iza ovog eksperimenta, ljudi često promijene mišljenje.

Izvor: vecernji.hr