Drugi dan Dječijeg sajma obilježila je proslava 70 godina JU Djeca Sarajeva.

dječiji sajam, Sarajevo

Tisuće roditelja i mališana došlo je posjetiti najveću zabavu za djecu u regionu. Mališani su sa oduševljenjem posjećivali kreativne radionice, punktove za oslikavanje lica, gumeni zabavni park, igraonice, radionice u organizaciji policije, vatrogasaca, ljekara i spasilaca, plesali sa voditeljem Lilom i omiljenim maskotama Kodijem, Ledom Medom, Montijem i Flipkom, učestvovali u zabavnim igrama i osvajali poklone i nagrade partnera sajma. S obzirom da su brojni izlagači obezbijedili diskontne cijene za svoje proizvode i usluge roditelji su zadovoljno nabavljali neophodnu opremu za svoje najmlađe.

I drugog dan sajma vladao je veliki odziv za humanitarne akcije poput darivanja krvi, skupljanja sredstava za školske užine u organizaciji Pomozi.ba, SOS-ov program kumstva i druge.

U nedjelju će Dječiji sajam doživjeti svoj vrhunac. Na pozornici će u 12:00 biti izveden mjuzikl Frozen u izvedbi Basics škole pjevanja, a sa mališanima će se i nakon izvedbe družiti omiljeni likovi Elsa, Ana i Olaf. Posebno nam je zadovoljstvo najaviti dolazak kadetskih košarkaških reprezentativaca, evropskih prvaka Amara Barukčije, Timura Ovčine i Vedrana Markovića koji će na punktu svog kluba Koš zaigrati košarku sa mališanima i dijeliti autograme. Sajam je i u nedjelju otvoren od 10:00, a svečano zatvaranje i dodjela nagrada održate će se na bini u 16:30.