Doznajte kako s kupaćeg ukloniti mrlje od kreme za sunčanje

Bar Refaeli, sex, kupaći kostim, mrlje, krema za sunčanje, kupaći kostim, rečenice, žena, sunčanje, krema za sunčanje, ulje za sunčanje, mlijeko za sunčanje, jogurt

Kreme za sunčanje uzrokuju mrlje koje se teško uklanjaju s kupaćih kostima, najčešće napravljenih od sintetičkih materijala koji dobro upijaju mrlje. No i tim problemima možete stati na kraj ako se budete pridržavali sljedećih savjeta.

Kupaći kostim isperite nakon svakog nošenja

Najmanje što možete učiniti je isprati svoj kupaći kostim na kraju dana. Sol i klor uništavaju tkaninu ako ga ne isperete nakon svakog kupanja. Čak i kada uskočite u tuš kabinu s badićem na sebi, to se također računa kao ispiranje. Ako ne isperete kupaći kostim, mrlje ćete s vremenom puno teže ukloniti.

Tretirajte mrlje i prije vremena

Poželjno je kupaći kostim oprati u blagom sredstvu za pranje odjeće ili čak šamponu nakon svakog kupanja u moru ili bazenu, a prije samog pranja najvažnije je prethodno tretirati mrljama sklona područja tako što ćete u njih utrljati sredstvo za uklanjanje mrlja - na mjestima koja zahtijevaju više pažnje, poput traka, vezica, na rubovima niz cijeli gornji i donji dio badića, uključujući pojas.

Kupka za kupaći kostim

Barem jednom u pet dana priuštite svom kupaćem kostimu - kupku. Perite ih uvijek u mlakoj vodi s deterdžentom, a pri tom rukama dobro promiješajte vodu i stvorite vrtlog u lavoru ili umivaoniku i kostim ostavite da se namače minimalno 30 minuta. Ako su mrlje veće i uočljivije, obavezno ih tretirajte sredstvom za uklanjanje mrlja vodeći pritom računa da ne oštetite materijal. Uvijek prije nanošenja takvih sredstava isprobajte ga na nekom dijelu koji nije previše vidljiv, najbolje pri kraju vezica. Kupaći kostim u ovom slučaju potrebno je dulje namakati.

Isperite i osušite

Kada ste u potpunosti isprali kupaći kostim, dobro ga ocijedite i umotajte u suh ručnik koji će upiti višak vode. Cijeđenje metodom motanja badića može oštetiti tkaninu, a sušenje neka bude prirodno umjesto strojnog.

Izvor: tportal.hr