Donosimo vam abecedu uspješne karijere

abeceda, karijera

A
Asertivnost. Morate biti svjesni koliko vrijedite i ne dopustiti da vas guraju u stranu. Budite svoj PR.

B
Blefiranje. Svatko ima neku rupu u znanju no pobjeđuju oni koji ju znaju prikriti. Uz samopouzdani stav i neku opću rečenicu, ili protupitanje umjesto odgovora, možete se izvući bez da itko primjeti kako nemate pojma o čemu pričaju.

C
Ciljevi. Neka budu motivirajući ali i realni. Put do cilja podijelite u manje etape koje ćete dosizati, a što će vas motivirati za dalje.

D
Domaća zadaća. Niste s njom završili nakon što ste izašli iz srednje. Pravi profesionalci uvijek odrade domaću zadaću tj. temeljito se pripreme za svaki sastanak ili razgovor sa nadređenima..

E
Emocionalna inteligencija. U poslu morate biti diplomata, znati kako riješiti tešku situaciju bez sukoba i kako pridobiti ljude na svoju stranu tj. stvarati saveznike a ne neprijatelje.

H
Humor. Pristoje i pametne dosjetke na poslu mogu opustiti napete situacije, što je važno za suradnju. Neumjesne šale na račun kolega nisu ono na što ciljamo.

I
Intuicija. Naučite slušati taj glasić u svojoj glavi. Puno puta će vas izvući iz potencijalno loše situacije.

K
Konkurencija. Samo se luzeri i kukavice boje zdrave konkurencije. Ona je tu da vas motivira da buduete što bolji i potiče na akciju a ne frustrira i čini nesigurnima.

O
Odijevanje. Da, i ono je bitno jer drugi ljudi u samo desetak sekundi stvaraju dojam o nama i to na temelju onog što vide. Poštujte tri NE: ne preupadljivo, ne preusko, ne neudobno.

T
Timski rad. Koliko je važno da ste u stanju samostalno donositi važne odluke i biti u njih sigurni, toliko je važno i da ste ih u stanju donositi zajedno s kolegama.

U
Usavršavanje. Oni najbolji u svom poslu znaju da učenje nikad ne prestaje.

Z
Zadovoljstvo. Volite li ono što radite? Samo zadovoljan radnik može biti produktivan i uspješan.

Izvor: cosmpolitan.hr