Dom očistite limunom, te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš | Hercegovina.Info

Dom očistite limunom, te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš

Dom očistite limunom, te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš

Kiselina iz soka od limuna, primjerice, djeluje kao umjetna kiselina za čišćenje aluminija, no činjenica je da limun ne ugrožava zdravlje, govori autorica priručnika "Clean and Green: The Complete Guide to Non-Toxic and Environmentally Safe Housekeeping", Annie Berthold-Bond.

- Postoji mit da je čišćenje prirodnim sredstvima brže i jednostavnije, no to je samo mit. Takvo je čišćenje ujedno i jeftinije, nekad i besplatno. Za čišćenje možete iskoristiti koru od limuna koji ste iscijedili ili rajčice iz vrta za čišćenje metala - kaže autorica.

Ključ za uspješno korištenje prirodnih sredstava, nastavlja, je temeljno razumijevanje čemu služi koji netoksičan, ekološki sastojak. Uključite u čišćenje i antiseptičke biljke poput eukaliptusa, lavande, čajevca, dodajući ih u svoja sredstva za čišćenje. Upamtite i da citrusi imaju nevjerojatnu moć čišćenja.

- Ekstrakt sjemenki grejpa smatra se protugljivičnim, antimikrobnim i antibakterijskim sredstvom, a koristi se i kao konzervans u kozmetici. I ekstrakt limuna je prirodno otapalo koje se bori protiv buha - kaže autorica.

Izvor: 24sata.hr