Dom očistite limunom, te tako sačuvajte svoje zdravlje i okoliš

prirodna sredstva za čišćenje, limun, čišćenje doma  , vitamin c, blagodati, voda, limun

Kiselina iz soka od limuna, primjerice, djeluje kao umjetna kiselina za čišćenje aluminija, no činjenica je da limun ne ugrožava zdravlje, govori autorica priručnika "Clean and Green: The Complete Guide to Non-Toxic and Environmentally Safe Housekeeping", Annie Berthold-Bond.

- Postoji mit da je čišćenje prirodnim sredstvima brže i jednostavnije, no to je samo mit. Takvo je čišćenje ujedno i jeftinije, nekad i besplatno. Za čišćenje možete iskoristiti koru od limuna koji ste iscijedili ili rajčice iz vrta za čišćenje metala - kaže autorica.

Ključ za uspješno korištenje prirodnih sredstava, nastavlja, je temeljno razumijevanje čemu služi koji netoksičan, ekološki sastojak. Uključite u čišćenje i antiseptičke biljke poput eukaliptusa, lavande, čajevca, dodajući ih u svoja sredstva za čišćenje. Upamtite i da citrusi imaju nevjerojatnu moć čišćenja.

- Ekstrakt sjemenki grejpa smatra se protugljivičnim, antimikrobnim i antibakterijskim sredstvom, a koristi se i kao konzervans u kozmetici. I ekstrakt limuna je prirodno otapalo koje se bori protiv buha - kaže autorica.

Izvor: 24sata.hr