Djevičanstvo ponovo u modi

nevinost, moda, nevinost, himen, operacija, katanac, ključ, noge, vagina, nevinost, vraćanje, nevinost, prodaja, gubitak nevinosti, nevinost, ljubomora, ljubomorni partner, pojas, nevinost, gubitak nevinosti, prodati nevinost, djevica, ispovijest
Istraživanje agencije CDC iz Atlante, koje prenosi talijanska novinska agencija Ansa, pokazuje da danas 28 posto Amerikanaca do 24 godine starosti nije stupilo u seksualne odnose.

U agencijskom istraživanju učestvovalo je 13.500 ispitanika i prema dobijenim rezultatima broj muškaraca koji nisu imali seksualne odnose je porastao sa 22 na 27 posto, dok je kod djevojaka taj procenat još veći i iznosi 29 posto.

Jedan od istraživača Anjani Chandra rekao je da je do nove mode djevičanstva došlo zbog seksualnog obrazovanja i poruka o apstinenciji koje su proteklih godina poslate u američko društvo.

Prema istom istraživanju, 97 posto žena i 98 posto muškaraca je imalo seksualne odnose do svoje 44 godine.

Ispitanici su odgovarali i na pitanja o homoseksualnim odnosima i, prema datim odgovorima, 12,5 posto žena je reklo da je imalo tu vrstu odnosa, dok je kod muškaraca pozitivan odgovor dalo pet posto ispitanika.