FOTO  Dječje igralište i kombi za župu Bosansko Grahovo

igralište, bosansko grahovo
Naime, Župa je proteklih mjeseci, u suradnji sa svojim dobročiniteljima, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za izgradnju dječjeg igrališta te za nabavku kombi vozila za svoje pastoralne potrebe.

Osim dobročinitelja s područja Hercegbosanske županije, uključili su se i oni iz Švicarske predvođeni gđom Marinkom Žilić Matošević, prijateljicom župe Grahovo (rodom iz Brajkovića kod Travnika), koja dugi niz godina živi u Zürichu. Upravo zahvaljujući gđi Žilić Matošević prikupljeno je najviše sredstava za dječje igralište kao i za kombi vozilo marke mercedes vito.

Tim povodom u župi Bos. Grahovo upriličena je svečanost blagoslova dječjeg igrališta i kombi vozila te druženje župljana i djece s humanitarkom iz Švicarske gđom Marinkom. Sv. misu u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Obljaju, u nazočnosti brojne djece iz župa Grahovo i Drvar, predvodio je drvarsko-grahovski župnik don Davor Klečina koji je na kraju mise zahvalio gđi Marinki na njezinom požrtvovnom humanitarnom radu te joj u znak zahvalnosti uručio sliku župne crkve.

Nakon sv. mise župnik je blagoslovio djecu, dječje igralište i kombi, a potom je upriličeno druženje za svu djecu. Gđa Marinka je župniku uručila ključeve vozila a onda je potpisan ugovor o održavanju vozila između Župe Bos. Grahovo i domaćih udruga koje će imati pravo na korištenje vozila: Udruženje građanki Grahovo, Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine „Don Juraj Gospodnetić", DVD Korita, Planinarsko-ekološko društvo „Veliki Bat" te Pljočkarski klub Bos. Grahovo.

Dječje igralište napravljeno je u poduzeću „Istracom" iz Sanskog Mosta i postavljeno je koncem prošle godine u dvorištu župne crkve u Obljaju. Budući da je jedino takve vrste u Bos. Grahovu koriste ga ne samo djeca iz župe, nego sva djeca iz Grahova što mu daje posebnu vrijednost.

Gospođa Žilić Matošević svoj boravak u Grahovu iskoristila je za obilazak nekoliko siromašnih i socijalno ugruženih pojedinaca i obitelji uručivši im prigodnu humanitarnu pomoć u hrani, odjeći i pokućstvu.


(Župa Grahovo)